Родичі бандитів зможуть засудити українських військових у Європейському суді - політолог

Фермера Івана Стрільця, який проходить службу у 17-ій танковій бригаді, будуть судити за вбивство ворожих танкістів. Стрільця було представлено до нагороди, проте замість неї, він може отримати реальний термін ув’язнення.

Цей випадок є одним із практичних наслідків так званих "особливих статусів" бандитам, які намагаються пропхати в Конституції, вважає політолог Тарас Загородній.

«Тобто за формальними ознаками Воїн, який захищав Батьківщину злочинець і родичі бандита цілком його можуть засудити. А якщо це дивом не вдасться зробити в українському суді, то вони подадуть ... в Європейський суд з прав людини і спокійно виграють його. Чому? Так, тому що ці тварюки для ЄС будуть вважатися громадянами України (а не жителями, наприклад, окупованих територій), тому що так написано в Конституції (якщо пропхнуть). Не сумнівайтеся, що таких позовів буде легалізовано через Європу тисячі. Росія тут допоможе юридичною допомогою», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Загородній.

За його словами, бандити будуть вимагати собі все, що їм належить як громадянам України.

«У тому числі пільги та допомоги по інвалідності, якщо якійсь тварі в бою з нашою Армії відірвало руку або ногу. І заробітні плати невиплачені за рік зможуть вимагати.

Далі підуть позови від юридичних осіб на відшкодування збитку від дій нашої Армії (навіть якщо наші Воїни не мають до цього ніякого відношення). Враховуючи те, що багато бізнесів були оформлені на офшор, то і суд буде за кордоном, який буде нагинати нашу країну вздовж і впоперек», - говорить Загородній.

Леся, 11.09.2015 07:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини