Необхідне АТО у Миколаївській області, бойовики захопили угіддя – нардеп

За повідомленнями місцевих жителів, близько 600 озброєних бойовиків, найнятих сином біглого генпрокурора Віктора Пшонки, захопили ряд сільськогосподарських угідь у Миколаївській області, коло міста Первомайськ. Виставили блок-пости на дорогах. Їздять на автівках без номерів. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє нардеп Ігор Луценко.

«Місцевих нацгвардійців відганяють пострілами. Бійцями у балаклавах обстріляно начальника Первомайського міськвідділу УМВС України в Миколаївській області Олександра Бадеру, а також потрапили під вогонь співробітники СБУ, які його супроводжували. Бойовиків координує Юрій Марченко, екс-прокурор часів Пшонки, люсторований у минулому році», - пише нардеп.

За його словами, це продовження історії рейдерства, котре мало місце у 2013-му.

«Як і тоді, місцеві чиновники нині шматують майно бізнесмена Корнацького, котрий свого часу відбився від банди Януковича. Не допомагає Корнацькому і його нинішній статус народного депутата, члена фракції БПП. Картина, ніби Батя й не тікав - міліція не втручається, СБУ мовчить. 
Хочеться задати ті ж самі питання, котрі задавали мої колеги-депутати, коли трапився інцидент у Мукачевому. Хіба можна допускати, щоб озброєні люди отак вешталися мирними територіями? Хіба можна допускати, щоб вони стріляли у правоохоронців? Чи не пора покласти цьому край?
Додам іще свої питання. Чи не час оголосити режим антитерористичної операції в районі Первомайська, ввести надзвичайний стан, врешті привезти туди цю всю техніку – Кугуари, БТР-4, Дозори? Інакше навіщо її тримають подалі від фронту, в тилу? Де ці всі старі «Омеги», «Альфи», де новостворені батальйони?
Чи не означає це, що міліції і СБУ у нас як немає, так і не було – є лише рейдери за викликом і вітринні поліцейські? Чи не пора народу самому озброюватися, щоб захищати себе від ось таких озброєних банд? Негайно звернуся як депутат у всі причетні інстанції»
, - написав Луценко. 

Леся, 09.09.2015 06:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини