Правий сектор: депутати закривають очі на масовий вивіз піщано-гравійної суміші

У Правому секторі говорять про те, що до них звертаються прикарпатці і просять розмлідувати вивезення піщано-гравійної суміші із русел річок.

Голові Івано-Франківської обласної ради
Скрипничуку В.М.

Відкрите звернення

До ГО «Правий сектор – Прикарпаття» звернулися представники громади області з підозрою у порушенні природоохоронного законодавства України – масового вивозу піщано-гравійної суміші (шутру) з русел річок області. Було проведено розслідування і виявлено розкрадання корисних копалин у великих розмірах на ріках Дністер, Лімниця, Прут, Бистриця, Чорний Черемош. Наприклад з найчистішої річки Європи Лімниця, зокрема – с.Вістова - 57000 м3, с. Добровляни - 97000 м3 Калуського району під приводом руслоочисних і руслорегулювальних робіт згідно дозволів, виданих обласним Управлінням водних ресурсів, з посиланням на неправочинні протоколи засідань постійної комісії обласної ради «З питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму» (А.Троценко, В.Семко, Я.Єфімчук, Д.Дякур, І.Шевчук, В.Головчак, В.Іванишин, О.Голубчак, І.Данів) за посиланням на рішення сесії Івано-Франківської обласної ради №245-9/2011 від 30.09.2011р. (за підписом О.Сич) – знищується флора і фауна річок області, понижується рівень підземних вод в криницях населених пунктів області, знищується туристична привабливість регіону.

Рішення засідань «З питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму» скриваються від громади та не публікуються на сайті Івано-Франківської обласної ради вже протягом п’яти років.

Згідно вище наведеного вимагаємо внести в порядок денний чергової сесії обласної ради наступні питання:
- відміну рішення №245-9/2011 від 30.09.2011 р. «Про порядок проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області»
- відміну погодження руслоочисних та руслорегулювальних робіт видані депутатською комісією обласної ради з питань екології, раціонального природокористування, рекреації та розвитку туризму на протязі 2011-2015 років.
- зобов’язати обласне Управління водних ресурсів відкликати видані ними дозволи на руслоочисні та руслорегулювальні роботи на ріках області. Всі руслорегулювальні роботи проводити згідно Законів України.

Дані питання було внесено в порядок денний сесії обласної ради 21 серпня 2015 року за зверненням голови Івано-Франківської обласної громадської організації «Грінпіс-Карпати» Р. Переймибідою, однак головою Івано-Франківської обласної ради та вище названої комісії було відмовлено виносити ці питання на сесію.

Просимо повідомити про причину відмови у розгляді даних питань та надати нам відповідь чи будуть вони розглянуті на черговій сесії та чи буде зупинено розкрадання природніх ресурсів нашого краю.

Провід ІФ ОО НВР Правий сектор

Відповідне звернення направляється в приймальню голови Івано-Франківської обласної ради

 

Леся, 26.08.2015 07:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини