Путін хоче, щоби Україна не переставала відчувати себе колонією - політолог

Ми чекаємо Дня Незалежності не лише з гордістю, а і тривогою, бо знаємо, що російський Президент Володимир  Путін дуже любить символи і обов’язково щось спровокує саме на День Незалежності.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Сергій Таран.

«Бо найбільше ЧОГО він хоче – це не Донбас чи Крим, а те, щоби ми ніколи не перестали відчувати себе колонією, щоби у нас - ніколи не було відчуття гідності і свободи - тієї самої Незалежності, яку ми скоро відзначатимемо. Недаремно рівно рік тому, саме у ці дні він відправив в Україну регулярні військові частини, коли ЗСУ вже готові були додушити злочинців з «лнр-днр» - відправив, підставляючи себе під мільярдні санкції, - але тільки заради того, аби ми не відчули що таке перемога і незалежність», - пише політолог.

Проте, за його словами, українці вже перемогли, бо в цей рік відчули що таке справжня незалежність, без сентиментів за ідіотським радянським минулим, без сподівання на милість «старшого брата» у цінах на газ і якісь там «традиційні» економічні відносини. Але - з усвідомленням власного шляху, своєї «і правди, і волі». 

«Ціна нашої Незалежності завжди була висока – як і буде вона висока у найближчі дні. Але ми не маємо права не платити. Бо нам в очі дивляться ті, хто це вже зробив ціною власного життя», - говорить політолог.

Леся, 18.08.2015 10:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини