Путін наказав цілеспрямовано йти на загострення ситуації - експерт

"Мінські угоди" де-факто мертві і давно перетворилися на дипломатичну "фількіну грамоту", на жаль... Це сумна, але об’єктивна реальність, котра ні для кого не є новиною. Путін не зупиниться, це вже аксіома.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав радник голови МВС Зорян Шкіряк.

За його словами, напередодні Дня Незалежності України, війна з РФ знову набирає обертів і переходить в активну фазу збройного протистояння. На всіх напрямках лінії фронту, з боку окупантів відбуваються глобальні провокації та терористичні акти, спрямовані на значне поглиблення ескалації конфлікту.

«Виконуючи прямий наказ Путіна, протягом останнього місяця, російсько-терористичні війська продовжують безперервно атакувати позиції сил АТО та житлові квартали населених пунктів з усіх видів "відведеної" важкої зброї та ракетної артилерії, вбиваючи десятки мирних українських громадян. Ворог, у порушення будь-яких домовленостей, не припиняє спроб прориву на підконтрольні українським військам території.

Останні криваві терористичні акти російських бойовиків у Сартані та інших населених пунктах Донбасу, свідчать про те, що Путін наказав цілеспрямовано йти на загострення ситуації. По суті, Кремлю давно начхати на всі дипломатичні угоди, міжнародні інституції та моніторингові місії, що працюють в зоні АТО.  Мета рашистів - створити анклав постійних бойових дій на території України», -пише Шкіряк.

Він відзначає, що на Донбас масово продовжують прибувати військові регулярних частин ЗС РФ (в тому числі, танкові з,єднання, десантно-штурмові загони, спецпідрозділи МВС РФ, ГРУ ГШ, підрозділи ППО та ракетної артилерії). Крім того, постійно направляється новітня російська техніка. Включно з танками Т-90, САУ, РСЗВ, комплекси протиповітряної оборони, радіоелектронної розвідки та багато ін. Прибувають загони найманців-відморозків. 
«На кордоні з Україною кількість російських військових виросла в рази. Сьогодні там розташовані елітні частини ЗС РФ, практично усіх родів військ.  Саме російські солдати та найманці складають левову частину незаконних збройних формувань терористичних банд ЛНР-ДНР. Оскільки місцевих бойовиків, що слугували "пушечним м’ясом", здебільшого вже знищено, а інші повтікали і ховаються.

Ситуація, що склалася на фронті та недвозначні заяви ватажків терористів, свідчать про можливу підготовку чергових спроб прориву російських військ на позиції сил АТО і наші населені пункти, з метою розширення підконтрольних окупантам територій Донбасу.
Для масштабного наступу у них сил нема, але спроби відбити у нас певні міста і селища цілком ймовірні. Активізація ДРГ ворога по всій лінії фронту, тому яскраве підтвердження, пробивають нашу оборону. Для підняття занепалого, бойового духу терористів, Кремлю потрібні, хоча б маленькі перемоги. Саме такі завдання і може ставити ГШ ЗС РФ перед своїми підлеглими.
Враховуючи манію Путіна до символізму, пам’ятаючи трагічні події минулого року, в період відзначення Дня Незалежності цілком можливі нові атаки з боку російсько-терористичних військ.

Ми повинні бути готові до будь-якого розвитку подій. Як бачимо, у нас достатньо сил і засобів, а наші військові дуже швидко повертають на передові позиції все, що потрібно для того, щоб стримувати і знищувати агресора. 
ЗСУ, Нацгвардія та підрозділи МВС вже зовсім не такі як були у 2014-му. Ми довели, що вміємо добре воювати, давати достойний опір і спалювати ворога, котрий зазіхатиме на нашу землю.
В разі чергових актів агресії, Путін і його кривава орда отримають "по зубах". Не відступимо! Слава Україні!» - пише Шкіряк.

 

Леся, 17.08.2015 11:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини