Чому ризикувати своїм життям на фронті повинні мобілізовані, чекаючи виконання якихось хитрих планів? - політолог

Сенс президентської стратегії у зоні АТО у наступному: стримуємо ворога, чекаємо кризи в Росії, щоб потім його використовувати, бо Росію нам не перемогти.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Петро Олещук.

«У чому проблема цього плану? Стримувати Росію повинні живі люди - українські солдати, яких призвали (або які пішли добровольцями), і які зараз повинні сидіти під обстрілами бойовиків, яким плювати на будь угоди і у яких (завдяки Росії) снарядів - на роки і роки такий ось дивної війни.

До чого це призводить? До того, що люди втрачають розуміння сенсу того, що відбувається. Кампанії по мобілізації зриваються. Бо ніхто не розуміє, що за мобілізації в умовах "мирного плану". Суспільство розхолоджує і одночасно озлобляється», - пише Олещук.

Проте не зрозуміло, відзначає експерт, чому чекати реалізації "мирного плану" Президента повинні мобілізовані громадяни? Логічно, якщо держава оголошує мобілізацію у разі відкритої війни. Тоді кожен повинен брати участь. А в разі реалізації якихось політичних ігор?

«Ок, нехай президент реалізує свій план. Але. Нехай здійснює цю реалізацію не шляхом призову "дешевих" громадян. Нехай створить для цих цілей "український іноземний легіон", платить гроші, виводить його на фронт і чекає, поки реалізується його хитрий план. Адже він реалізується, так?

Де взяти гроші? Та ось хоч би у наших небідних співгромадян. Введіть нормальний податок на багатство. Нормальний - це не за площу і об'єм двигуна, який порівнює корівник та апартаменти в центрі Києва, а виходячи з вартості власності. Створіть фонд, зробіть туди перший внесок. У когось, начебто, є нерозпродані бізнес-активи? Ось, можна продати і зробити перший внесок.

І нехай на фронті найманці за гроші еліти чекають, поки ця еліта доб'ється (за допомогою західних партнерів) реалізації своїх планів», - пише Олещук.

За його словами,  українських військовозобов'язаних призивати поступово, готувати в тилу, формувати з них другу, третю лінію оборони. Звісно, ​​не безкоштовно, а з розумною оплатою витраченого часу.

«Доцільно формувати і наступні лінії резерву. Наприклад, вирішити питання про право громадян на володіння зброєю. Але умовою цього володіння виставити тренування, виплату внеску на оборону і службу в територіальному ополченні.

Так ми зможемо тягнути війну з Росією досить довго. І ставати з кожним днем ​​сильніше і підготовленим. В один прекрасний день Росія просто втратить інтерес до окупації України.

Що це заважає? Жадібність і жлобство нашої "еліти", яка хвалиться "золотими унітазами", але захищати їх від іноземної агресії хоче зусиллями і ресурсами лише самих звичайних громадян», - пише політолог. 

Леся, 13.08.2015 20:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини