Мотоциклістів, які зловживають громадським спокоєм та нормами тиші, потрібно карати – депутат

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк вважає, що мотоциклістів, які зловживають громадським спокоєм та нормами тиші — потрібно карати. Він навіть відзначив про те, що готує концептуальний проект рішення на сесію Івано-Франківської області.

«Головна суть проекту полягає в наступному.

Заборонити на території області експлуатацію транспортних засобів внутрішнього згорання не обладнаних глушниками, передбачених відповідними ДСТУ, мотоциклів будь-яких типів без глушників, звук (шум, моторний рев) від яких перевищує максимально допустимі граничні санітарні норми по шуму, в денний та особливо нічний час.
Використання мотоциклів та автомобілів у вечірній та нічний час, в центральних і спальних районах міст та інших населених пунктів, з свідомим порушенням гранично допустимих санітарних норм по шуму — т.зв. перегазовці, багаторазовій перегазовці, мотоциклів та автомобілів, в місцях масового скупчення та проживання людей, в інтересах захисту прав людини на відпочинок, безпеку та захист, - забороняється.
Зобов’язати ОУ МВС в Івано-Франківській області затримувати, арештовувати і направляти на штрафні майданчики, з подальшою передачею у суди протоколів про злісне порушення громадського порядку, з метою накладання штрафу на порушників. 
ОУ МВС в області спільно з прокуратурою забезпечити невідворотнє покарання порушників в інтересах держави та людини, шляхом подання в суди позовів про позбавлення водійських прав та вилучення транспортних засобів власників, на гранично допустимі максимальні терміни арешту.
Дане рішення не стосується офіційних санкціонованих владою фестивалів байкерів та/або автолюбителів, спортивних змагань, перегонів, транзитних проїздів, парадів, тощо.
Дане рішення оприлюднити в комунальних та державних засобах масової інформації»,
- каже Романюк. 

Леся, 29.07.2015 21:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини