Адмінреформа у дії: Прикарпаття поділили - депутат

Сесія Івано-Франківської обласної ради сьогодні, 24 липня, погодила Перспективний план територіально-адміністративної реформи області. В поіменному режимі за неї проголосувало 60 депутатів, при мінімально необхідному кворумі у 58 голосів.  В Перспективному плані - 63 громади! Тепер, черга за погодженням в КМУ (Мінрегіонбуд).

«В мене є підозри, що як мінімум від 10-15 громад "зарубають" на корню, як профанація реформи, містечкові "хотєлки" кланових феодалів та земельних латифундистів, інтереси яких жодним чином не мають нічого спільного з інтересами громади, простими людьми та тупо не відповідають елементарним вимогам критеріїв визначених Постановою КМУ.
Глобальна помилка, що почався безконтрольний авральний, поспіхом організований, "парад суверенітетів". Добровільність - добровільністью, а вимоги Постанови КМУ ніхто не скасовував», -
говорить депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

За його словами, Калуський район "породив" соціально-економічних громад аж чотири навколо індустріально потужного, фінансово-промислового монстра міста Калуша. Що є повним абсурдом. Чим зірвано (тимчасово) концепцію формування великої об’єднаної у понад +100 тисяч Калуської громади, відзначає Романюк.

«Аналогічний маразм в Коломийському районі навколо Коломиї, три суміжні прикордонні села оголосили себе новими "столицями" громад, від яких до центра міста Коломиї від 700 - 1000 м. 
Сподіваюся, Мінрегіонбуд виправить ці помилки.  Є ще багато інших непродуманих громад в утіху чиїхось корпоративно-бізнесових та політичних амбіцій, ілюзій та прожектів. Цього - не буде!» -
каже Романюк.

Леся, 24.07.2015 18:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини