Президент Порошенко дав сигнал Заходу - Росія планує широкомасштабне вторгнення - політолог

Адміністрація Президента Порошенко в його особі заявила про те, що Україна потребує солідарності Заходу, і в поставках 1240 Javelin.

«На мій погляд, це абсолютно справедлива вимога української влади, так як Україна позбулася свого ядерного озброєння в обмін на гарантії безпеки. Що означає посил Президента.

Не секрет, що розвідувальні підрозділи в структурах національної безпеки України істотно реформувалися завдяки нашим західним партнерам, і вже сьогодні ми можемо констатувати той факт, що національна безпека здатна подавати на стіл глави держави якісні розвіддані. На жаль, заява глави держави наводять на думку, що він і його адміністрація володіють пакетом даних, в яких йдеться про підготовку широкомасштабному вторгненні російського агресора на територію України. Існує цілий ряд припущень українських військових і політичних експертів про плани Кремля на сході України, але ми не маємо абсолютного уявлення про розроблену російської концепції, і, як факт, про їх військово-політичних планах», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці політичний аналітик Павло Нусс.

Разом з тим, експерт відзначає, що не є прихильником теорії про широкомасштабну війну по ряду зовнішніх стратегічних причин, включаючи перспективу трибуналу «777» за міжнародний авіатеракт, санкції, внутрішньоукраїнський оборонний потенціал, однополярного формування світових цін на нафтопродукти, політичну ізоляцію російського керівництва і.т.д.

«Але виключати можливість вторгнення також не стану, бо в Кремлі, судячи з усього, не існує єдиного центру стратегій і тактик. Кремль і Міністерство оборони РФ це два автономних офіси, кожен з яких переслідує різні цілі. Яке рішення, що консолідує ці дві структури буде прийнято як по сходу України, так і по інших зонах конфлікту інтересів РФ та глобального Заходу, невідомо нікому, крім вузького кола керівників МО РФ. Але.

Як відомо, тема повалення політичного керівництва РФ в особі Володимира Путін дуже актуальна як в МО РФ так в ФСБ РФ. І саме вони могли інформувати українське керівництво і окремі структури про можливе вторгнення, не виключено що і з застосуванням авіації. У такому випадку, меседж Президента Порошенко міжнародним гарантів української національної безпеки (Англії, США) можна вважати розшифрованим.

Отже, консолідація нації, армії і влади, в такому випадку, життєво необхідна.

Javelin призначений для знищення бронетехніки, захищених об'єктів і низько малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА). І на мій погляд, найближчим часом варто очікувати позитивне рішення американської влади про постачання декларованого озброєння», - написав Нусс.

Леся, 29.07.2015 13:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини