Якщо Коломойський причетний до дестабілізації ситуації у Чернігові, його треба заарештувати – політичний аналітик

Чернігівський 205 одномандатний виборчий округ перетворюється на зону підвищеного ризику. Як вже відомо, правоохоронні органи та інші підрозділи системи правопорядку блокують транзит на Чернігівщину потужний трафік озброєних, спеціально натренованих членів групи швидкого реагування, приналежних, в переважній більшості, до однієї з олігархічних груп, які переслідують мету силового забезпечення перемоги одного з кандидатів в депутати.

Про це на своїй сторінці у  Фейсбуці написав політичний аналітик Павло Нусс.

«Окрім опублікованої інформації про наявність представників Дніпропетровщини у ГШР, мої джерела повідомляють про те, що більша частина озброєних "тітушок" мають фіксовану реєстрацію в Дніпропетровській області. Для мене очевидно, хто саме є замовником силового сценарію у 205 окрузі. Група "Приват" переходить всі межі дозволеного і, на моє переконання, сьогодні ж міністр Аваков має посилити увагу на встановлення порядку, а його відомство зобов'язане забезпечити демократичне, законне волевиявлення громадян. А головне - безпеку виборців під час процесу, який, цілком ймовірно, може розширити зону конфлікту за межі округу з трагічними для України наслідками», - написав Павло Нусс.

Окрім того, за його словами Президент Петро Порошенко зобов'язаний забезпечити конституційність виборчого процесу, використовуючи свої повноваження та статус Головнокомандуючого.

«Якщо вибори у 205 окрузі будуть зірвані і встановлення результату голосування буде неможливим, за моєю інформацією, Адміністрацією Президента та Урядом буде ініціюватися відставка міністра Авакова та його регіональної вертикалі в окрузі.  І останнє. СБУ має ретельно перевірити причетність Ігоря Коломойського та його дніпропетровської команди до організації дестабілізації в окрузі і, в разі її підтвердження, заарештувати і їх, і всіх інших учасників провокації», - відзначив Нусс.

 

Леся, 23.07.2015 16:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини