Жалюгідність є типовим станом для Кремля – дипломат про заборону кримським татарам відвідати конгрес

Членів Меджилісу не випускають з Криму для участі в Всесвітньому конгресі кримських татар, що має відбутися наприкінці цього тижня в Анкарі (утримують повістками до слідчих на дати проведення заходу).

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав дипломат Богдан Яременко.

За його словами, це своєрідний момент істини для Туреччини. Зараз вона може довести, що доля кримських татар для неї важливіша за комфортні відносини з Кремлем. Заодно Анкара пересвідчиться наскільки вагомими для Москви є її звернення, каже дипломат.

«Туреччина, яка запропонувала свою територію для цього з’їзду, і яка обговорювала становище кримських татар з Росією, має вжити усіх можливих заходів для забезпечення участі членів Меджилісу в майбутньому форумі. Росія виглядає жалюгідною. Настільки боятися нечисельну групу кримських татар, щоб не дозволяти лідерам кримськотатарських організацій виїхати з Криму. Але жалюгідність - це типовий стан для Кремля.  Подвійно жалюгідним виглядає те, що уряд з ядерною зброєю боїться двохсоттисячний народ.  Дивна логіка - пробувати здолати народ, демонструючи страх перед ним», - написав Яременко.

Леся, 28.07.2015 19:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини