Прикарпатцям, які будували фортифікаційні споруди, не виплатили обіцяні зарплати – громадський активіст

Добровольцям з Надвірнянщини, котрі погодилися виконувати роботи по облаштуванню оборонних споруд в зоні АТО, владою було обіцяно по 300 грн. в день. Харчування та перевезення мало бути забезпечене теж владою.

Про це у спільноті Надвірнянці повідомив громадський активіст Михайло Андрійович.

За його словами, станом на сьогодні, по двох тижнях після повернення, робітникам виплачено заледве третину грошей. Щодо харчування, то кожен з добровольців брав з собою продукти з домашніх запасів.

«Загалом, у Надвірнянському районному Фонді сприяння обороні було накопичено достатню кількість коштів. Та в переддень Дня Конституції ці кошти були скеровані на преміювання учасників АТО. Кожен воїн отримав від райдержадміністрації та райради по 1000 гривен. На ділі, це були кошти саме вищезгаданого фонду - влада спромоглася лише на бланки грамот. 
Мають місце розмови, що куратори від РДА І. Бурій та М. Кравчук виїзджали на будівництво, маючи при собі певні готівкові кошти. Що далі трапилося - все вкрито завісою таємничості...
На одній з нарад голова Надвірнянської РДА О. Кеніз звернувся до керівництва підприємств (РЕМу, управління газового господарства тощо) на предмет формування будівельних бригад з контингенту працівників»,
- розповідає Андрійович.

Леся, 28.07.2015 08:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини