Повістки отримали всі звільнені голови закарпатських РДА – нардеп

Повістка в АТО – це спосіб політичної розправи. Туди потрапляють всі ті, хто якимось чином не згідний із діючою владою.

Про це на своїй сторінці у Фйесбуці написав нардеп Віктор Балога.

«Розкажу вам одну історію. Минулого тижня виконуючі обов’язки голів райдержадміністрацій на Закарпатті написали заяви на звільнення. Їхні прохання задовольнили. А цього тижня усім поголовно прийшли повістки з військкоматів. Співпадіння?

Тепер розкажу вам іншу історію. Ви мабуть знаєте, і я це ніколи не приховував, що рік тому, після Майдану, коли Росія почала проти нас війну, наша команда на Закарпатті вирішила підтримати на виборах діючого Президента. Мотивація у нас була така ж, як і у всіх свідомих громадян – щоб після першого туру в Україні був обраний Президент, і щоб нарешті було усунуто вакуум легітимності влади.

Для перемоги ми тоді зробили все. Закарпаття дало діючому Главі держави більше голосів, ніж навіть Вінницька область. Нас попросили – ми допомогли. Аж до того, що наші активісти працювали агітаторами в штабах діючого Президента. І за дивним збігом обставин, цього тижня прийшли повістки усім нашим активістам, списки яких рік тому ми подавали у центральний штаб пропрезидентської партії. Поки що лише по двох районах Закарпаття, але тенденція зрозуміла. Запрошення відвідати військкомат приходять усім поголовно по списку – тим, хто не служив, хто має інвалідність, хто згідно закону не підпадає під мобілізацію і т.д.. І дуже дивно, що запрошення прийшли усім майже одночасно. Співпадіння?

Окрім того, за останній тиждень повістки прийшли депутатам районних рад від «Єдиного Центру». За дивним збігом обставин, саме тим, хто користується авторитетом і є носієм рейтингу у своїх громадах. Співпадіння?

З цього приводу я можу сказати одне. Сталін відправляв неугодних в концтабори, Брежнєв – в дурку, Янукович – в тюрму, демократична влада в Україні – в АТО. Війна перестала бути засобом захисту суверенітету і територіальної цілісності, а перетворилася на інструмент політичної боротьби. Ризикну припустити, що повістка в АТО стане найпопулярнішою технологією місцевих виборів. Разом з масовим спамом активістів, влада не соромиться вести протистояння з добре вмотивованими і дисциплінованими добровольчими батальйонами. Це теж співпадіння?» - написав Балога.

 

 

Леся, 21.07.2015 13:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини