Депутати хотіли виділити колегам землю поблизу екопоселення, натомість учасників АТО проігнорували

19 липня відбулася чергова сесія Лолинської сільської ради, на якій було гаряче, бо її відвідали активісти та просто небайдужі (біля 60 чоловік, з них 2 депутати районної ради).А прецедентом стало питання по розгляду заяв на виділення земельних ділянок Кобинцю Мирону (депутату сільської ради), та Максимцю Василю (брату секретаря даної ради).

Про це повідомляють у спільноті Євромайдан Долина.

«Всіх обурило те що дані землі знаходяться біля екопоселення, тобто є перспективними. В процесі дискусії з’ясувалось, що там раніше отримав землю у постійне користування депутат Долинської районної ради Василь Семенюк. До речі, він теж був присутнім на даній сесії, бо з його слів надає юридичні консультації секретарю селищної ради Оксані Курудз, оскільки сільський голова звільнився», - повідомляють у спільноті.

Там відзначають, що під тиском громади та активістів заяви не були підтримані депутатами. Також було прийнято рішення до виборів не здійснювати ніяких розподілів землі в зоні біля екопоселення. Громадський активіст Юрій Довжанський наголошував, що в селі є учасники АТО і саме вони мають першочергове право на отримання земельних ділянок.

«А також Юру здивувало і те що сільські депутати не обізнані з регламентом органів місцевого самоврядування,щодо процедури голосування», - відзначають у спільноті.

Леся, 21.07.2015 07:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини