Нардеп заявив, що Шокін фабрикує проти нього кримінальну справу

Прокуратура Віктора Шокіна фабрикує проти нардепа Віталія Купрія кримінальну справу.  Про це нардеп написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ну а як же інакше, це все на що вони здатні: фабрикувати, тиснути, шантажувати щоб змусити мене мовчати. Дежавю. Це ж саме робили проти мене прокурори Януковича.

В 2012 році я ледве не був арештований за те, що погодився розмістити на власних бігбордах плакат бабці з котом "Взнала, що онук проголосував за регіони, переписала хату на кота". Тоді деякий час навіть прийшлось пожити в еміграції.

Сьогодні "шиють" або "клеють" нову кримінальну справу за начебто незаконне володіння мною травматичним пістолетом за дозволом, яке Дніпропетровське облМВС видало мені рік тому.

Більше 10 років я займаюсь захистом прав людей і боротьбою з корупцією. Отримав від влади за це сповна: арешти майна, знищення бізнесу, переслідування батьків, залякування дружини. Не допомогло. Так вони вирішили мене просто фізично знищити.

В 2011-12 роках з різницею в декілька місяців на мене було здійснено 2 замахи. Перший раз біля мого офісу мене зіштовхнули в 4 метрову бетонну яму. Впавши вниз головою на витягнуті руки я зламав плече, сильно вдарився головою і пошкодив шийний хребет. Друга спроба вбити мене відбулась серед біла дня на виході з управління юстиції. Нападник, одягнутий в гумові рукавиці намагався вдарити мене молотком по потилиці. Мене врятував тільки випадок.

Після цього я офіційно звернувся в міліцію, щоб мені надали охорону, на яку мав законне право. Мені відмовили. Щоб захистити своє життя від злочинців я тривалий час хотів отримати дозвіл на травмат. І ось минулого року мої партнери по громадській діяльності з організації "Самозахист підприємців" запропонували допомогу - надати в дозвільну систему довідку, що я працюю з їх ЗМІ. Це було насправді, зважаючу на велику кількість моїх публікацій і участі в журналістських розслідуваннях.

Тепер за версією слідчих Дніпропетровської обласної прокуратури ця довідка є протиправною і, як результат, мене треба роззброїти і притягнути до відповідальності. Навіть в присутності адвокатів слідчий тисне на громадських активістів щоб ті надали свідчення проти мене. Допити відбуваються в найкращих традиціях пшонківської прокуратури.

Виникає закономірне питання: чи повинен я перевіряти відповідність форми якоїсь довідки вимогам для надання дозволу? Хіба не для цього там знаходяться працівники дозвільної системи МВС? Що мені сказали міліціонери, то я і надав, до речі як і ще 40 співробітників цього ЗМІ. Ні до міліціонерів, ні до інших власників зброї у прокуратури претензій не має. До речі, наразі цю довідку могли підмінити і самі правоохоронці!

Тепер замість того, щоб розслідувати замахи на моє життя, мене хочуть позбавити права його захистити зі зброєю в руках. У мене не має можливості забезпечити себе охороною. Злочинці, які мене вбивали та замовляли злочини, до сих пір на свободі.

Виникає логічний висновок: що це політичне замовлення, ініційоване керівництвом держави, яке може завершитись черговим замахом на моє життя», - пише нардеп.

 

 

Леся, 06.07.2015 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини