Призначенням Саакашвілі Порошенко попав в капкан Держдепу США - нардеп

Не секрет, що відсутність реформ в Україні змінила відношення міжнародної спільноти до Президента Петра Порошенка. Відтермінування на невизначений термін безвізового режиму з ЄС, скорочення обсягів фінансової допомоги, ненадання Україні ефективної летальної зброї, досить відверті заяви посла США Пайетта свідчать про те, що керівництво держави фактично вичерпало кредит довіри.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віталій Купрій.

«Зрозуміло, що чим краще будуть жити люди в Україні, тим легше буде боротись з таким агресором, як Російська Федерація. США чи не найбільше за всі країни світу зацікавлені в послаблені режиму Путіна, тому готові всіляко підтримувати Україну на шляху реформ.

Проте як показав останній рік, Петро Порошенко абсолютно не зацікавлений в подоланні корупції, створенні правової держави з високими соціально-економічними стандартами і кардинально іншим відношенням чиновників до свого народу. Це бачать в ЄС, це бачать в США, це бачать практично всі люди в Україні.

І якщо європейські лідери ще не визначились, як їм змусити Порошенка реформувати країну, то геніальні американські уми винайшли як це зробити. Президенту України пред’явили ультимативну вимогу призначити на посаду голови Одеської облдержадміністрації Міхо Саакашвілі. Ще раз підкреслю наскільки геніальним є цей політичний хід», - пише нардеп.

За його словами, Порошенко не міг заперечити США і погодився, оскільки також вважав, що Саакашвілі швидко адаптується в існуючій системі координат і не буде критикувати владу, як це зробили інші члени грузинської команди: Квіташвілі, Згуладзе, Сакварелідзе. Але Міхо за моральної підтримки одеситів та американських колег з перших же днів показав Порошенку як треба працювати.

«Публічність, прозорість, відвертість, рішучість і справедливість дій губернатора Одеської області ставить перед Президентом Порошенко запитання: чому так не можна було працювати по всій Україні починаючі з червня 2014 року?

Порошенко в розпачі і на шпагаті: під тиском харизми Саакашвілі і позиції США він не може не допомагати встановлювати порядок на Одещині. Але всі нитки корупційного клубка йдуть на Банкову. І рано чи пізно їх треба буде рубати з гучним скандалом. З іншого боку я сподіваюсь, що інші грузини у владі візьмуть приклад з того, як працює екс-президент Грузії. Браво! Ось такий прем'єр-міністр нам би не завадив.

В кінцевому результаті Порошенко програє, Україна виграє. Дякую Держдепу США і особисто пану Саакашвілі за їх спільний план дій для підтримки українського народу», - каже нардеп.

 

Леся, 28.06.2015 22:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини