Порошенко зізнався, за його президенства Україна ніколи не буде в НАТО - експерт

Президент Петро Порошенко заявив про те, що Україні знадобиться не менше  6–7 років для того, щоб ґрунтовно реформувати країну з економічного, соціального, адміністративного погляду. І лише після цього можна буде провести референдум із приводу вступу України до НАТО.

Такі заяви голова Всеукраїнської громадської організації «Україна в НАТО» Юрій Романюк називає абсурдними і навіть розцінює, як зраду інтересів країни.

«Порошенко зізнався, що за його президентства Україна ніколи не те, що не вступить у НАТО, а навіть не проведе референдум із цього питання. Він намагається списати все на війну. Але це просто абсурд. Війна на Донбасі не буде продовжуватися сім років, тим більше мирні ініціативи Президента передбачають завершення бойових дій уже до кінця року», - про це в коментарях «Малакаві» сказав Романюк.

За його словами, Україна не готова вступати в НАТО протягом року-двох. Президент же веде мову про сім років і то, тільки про проведення референдуму.

«Не зрозуміло, що заважає провести референдум із питання вступу до НАТО уже цього року разом із місцевими виборами. Фінансово – це не проблема, організаційно – не проблема», - каже Романюк, правда, є нюанс, треба прийняти закон про референдум. Але очевидно, для Ради – це теж не повинно становити якихось особливих труднощів, адже зміни до Конституції, в України планують прийняти власне до 25 жовтня.

Очевидно, Порошенко підігрує Росії у питанні НАТО, адже розуміє, що може чекати на його фабрику в Липецьку, якщо він вирішить провести референдум із приводу вступу до військового альянсу, вважає експерт.

«Такі дії Президента можна кваліфікувати, як зраду національних інтересів. Об’єктивних причин не проводити референдум із приводу вступу до НАТО, немає, просто відсутня політична воля», - каже Романюк.

При цьому він додає, що наразі не зрозуміло чи проковтне таку пропозицію народ.

 

 

 

Леся, 30.06.2015 18:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини