Інститут «префектів» є абсурдним – депутат

Україна має намір міняти Конституцію, є уже відповідний висновок Венеціанської комісії, а Президент Петро Порошенко пообіцяв, що проект змін він внесе у Верховну Раду уже найближчим часом. В проекті змін є положення про префектів, які мають бути призначені в кожну область. Вони повинні слідкувати за дотриманням прийняття рішень обласних рад на предмет законності та конституційності.

Формування інституту префектів депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк вважає просто абсурдним.

За його словами, уже є інституції, які контролюють законність прийняття рішень плюс відслідковують прояви сепаратизму – це прокуратура, СБУ та Конституційний Суд.

«Префект – це дірка від бублика, навіщо плодити паралельні інституції. За бюджетні кошти префекти будуть жирувати», - каже в коментарях «Малакаві» Юрій Романюк.

Окрім того, за його словами, не зрозуміло, що префект буде розуміти під порушенням Конституції та закону.

«В 2004 році Івано-Франківська обласна рада не визнала результати президентських виборів і перемогу Віктора Януковича у другому турі. У 2013 році під час Майдану закликала не підкорятися Януковичу. Нещодавно прийняла рішення заборонити на території області «Опозиційний блок», то , що обласну раду треба було розпускати. З точки зору юридично-правової системи ці рішення суперечні, проте з точки зору політико-правової – стопроцентно вірні», - відзначає Романюк.

За його словами, навіть якщо рада десь, умовно, в Донецьку буде звинувачена у сепаратизмі чи прийнятті неконституційних рішень, префект не зможе на це повпливати. Депутати просто не будуть його думку сприймати.

«Префекти – це повний абсурд. Будуть просто призначені бізнесмени чи менеджери з «Рошену», які будуть робити вигляд, що працюють, при цьому народ оплачуватиме їх сумнівні послуги», - відзначив депутат.

 

Леся, 29.06.2015 14:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини