Івано-Франківська обласна рада має намір виступити проти касових апаратів

Депутати Івано-Франківської обласної ради мають намір звернутися до Кабміну та Верховної Ради із проханням скасувати норму, яка передбачає обов’язкове застосування касових апаратів для підприємців із першого липня. Більше того голова постійної комісії соціально-економічного розвитку, управління комунальної власності, розвитку малого та середнього бізнесу Юрій Романюк прогнозує, що таке звернення буде підтримане депутатами одноголосно.

Про це він сказав в коментарях «Малакаві».

За його словами, депутати розуміють, що ця норма призведе до суттєвого скорочення суб’єктів підприємницької діяльності, збільшить кількість безробітних та зажене малий бізнес у тінь.

Справа у тому, відзначає Романюк, що малі підприємці, які і так заледве виживають у непростих ринкових умовах, не мають змоги заплатити 10-12 тисяч гривень за придбання, встановлення та обслуговування касового апарату.

Більше того, Романюк вважає, що весь ринок та сервіси монополізовані чиновниками із КМУ, тому вони приймають постанови «під себе», щоби «здерти гроші із тих, хто ще тріпається у цих складних умовах».

Леся, 24.06.2015 20:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини