Уряд не займається проблемами забезпечення військових, а ділить монополії та посади - депутат

Уряд має кожен день думати не над тим, як поділити монополії, яких керівників туди поставити і скільки акцій продати, а відчитуватися про те, як забезпечена армія.

Про це в коментарях «Малакаві» сказав депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк.

«Хай відчитаються, скільки в день завезли водовозок на передову, скільки тон якісних продуктів завезли на передову, скільки хлопців в день помили на передовій. Солдати місяцями не миються, якщо волонтери їм купили мобільну баню, то добре, а якщо не купили, то її і немає. Тому цікаво дізнатися, скільки таких мобільних бань закупило Міноборони на передову», - каже депутат.

Окрім того, він відзначає, що Кабмін і Міноборони вважають за нормальне видавати військовим дві пари шкарпеток на рік, одні берці – на рік та труси на місяць.

«Цікаво, скільки часу своє взуття носить рядовий член Кабміну. Невже одну пару цілий рік? Чи до обіду по паркету ходить у мештах із крокодилячої  шкіри, а після обіду із страусиної?» - говорить депутат.

За його словами, доставкою усього необхідного на першу лінію фронту військовим має займатися Міноборони, а не волонтери, які ризикують своїм життям, бо там реально стріляють, і накривають «Градами». До того ж, вони не в змозі доставити велику кількість продуктів та засобів гігієни, одягу. Проте за більше які рік війни, логістика не розвинена, генерали їздять у найвіддаленіший від передової куток зони АТО, щоби сфотографуватися, і про проблеми військових не знають чи просто не намагаються у них вникати.

Нагадаємо, волонтери говорять про те, що на передовій військові голодують і просять привезти продукти та воду.

Леся, 24.06.2015 16:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини