Частина російських ядерних ракет є небоєздатними – експерт

З 2015 року і на п'ять років на озброєння російської армії поставлять більше 40 міжконтинентальних балістичних ракет, здатних долати системи протиракетної оборони, про це заявив російський президент Володимир Путін.

Разом з тим, за словами Юрія Романюка, голови Всеукраїнської громадської організації «Україна в НАТО», такі заяви є звичайним блефом.

«З  їх допомогою Кремль просто хоче перебороти геополітичне протистояння між Росією та об’єднаною Європою та США», – сказав в коментарях «Малакаві» Романюк.

Більше того, за його словами, в найближчій перспективі в Росії немає фінансової спроможності, аби забезпечити «свій амбітний прожект».

«Росія, як у відомому анекдоті: «Тільки почала добре жити, гроші скінчилися». За останні три роки російські ВПК та Роскосмос не змогли реалізувати жодного самостійного успішного космічного проекту», - каже Романюк.

Справа у тому, що без українського ВПК та ракетно-космічних технологій російські космічні війська нічого не варті, відзначає експерт, і додає, що своїми невдалими проектами вони лише дають теми для сюжетів коміків із 95 кварталу.

За словами Романюка про блеф Путіна свідчить лише одна, але важлива деталь – російські ракетні війська стратегічного призначення складаються із ракет, які збудовані на дніпропетровському «Південмаші». Вони потребують постійного технологічного обслуговування українськими спеціалістами, також потрібні і комплектуючі, теж українського виробництва. Оскільки Росія почала війну в Україні, нічого для своїх ракет вона не отримує.

«Відповідно щонайменше 40 російських ядерних ракет є небоєздатними, або знаходяться вони в аварійному стані», - каже Романюк.

За його словами, Путін це все прекрасно розуміє, саме тому уже заявив про те, що українські ракети потрібно замінити на ракети виключно російського виробництва.

«По суті бравурна заява Путіна є визнанням вкрай трагічного для Росії стану їх ракетно-ядерного комплексу, який став небоєздатним», - відзначає експерт.

 

Леся, 17.06.2015 14:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини