Відставка Валентина Наливайченка гарантована - експерт

Відставка голови СБУ Валентина Наливайченка таки буде.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Павло Нусс.

«З достовірних джерел мені стало відомо, що відставка поки ще чинного глави Служби Безпеки гарантована в найближчі дні. Також мені стала відомі причини, які спровокували на це парламентські сили і Президента країни.

Президент країни був не згоден з практично ліберальною політикою спецслужби по відношенню до корупції, більше того, до цього кроку боку підштовхнула і втеча Сергія Клюєва, який повинен був бути під ретельним зовнішнім спостереженням відомства Наливайченка, але, як відомо, залишив Україну, тим самим уникнувши слідства, і, впевнений, арешту після суду», - пише експерт.

За його словами, ще одна причина рішення про відставку  - активна медіа-активність глави СБУ, який позиціонує себе не як силовик, а як політик, роблячи гучні публічні заяви, цим самим  завдавши шкоди державі і її внутрішній безпеці.  

«Робота СБУ в рамках АТО - це не заслуга однієї людини, це системна робота, обов'язок.

Ім'я нового претендента на пост глави СБУ стане відомо найближчим часом, але на цю посаду будуть пропонувати, напевно, людину, яка не має політичних амбіцій на відміну від політика Наливайченка», - говорить Нусс.

Леся, 16.06.2015 20:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини