Шахраї обдурили пенсіонерку, коли вона купувала першу в своєму житті квартиру

В Івано-Франківську шахраї обдурили Ольгу Федяк-Невмержицьку, 1945 року народження, вчительку. Її сім’я в 1946 році була примусово переселена з Польщі в Україну при переділі повоєнного світу (операція Вісла). Відібрано поле (орну землю), зерно, господарку, коні, корови. В Україні поселили в хату без вікон, без дверей. Виховувалась Ольга в дитбудинку. Все життя жінка присвятила освіті, до пенсії прожила, не маючи свого власного житла.

Уже вийшовши на пенсію, поїхала на заробітки в Америку. Двадцять років тяжкої праці, і вона назбирала гроші на омріяну квартиру.  

Повернулася в Івано-Франківськ, аби придбати омріяне житло, проте тут стала жертвою шахраїв.

«За пять хвилин при покупці першої в житті квартири стала жертвою шахрайства, в результаті якого когось іншого вписали в покупці. Дала згоду на свою участь у шахрайстві 18-річна студентка юридичного ( м. Івано-Франківськ).

Це сталося 24.05.2012 в офісі приватного нотаріуса по вулиці Грушевського 33/2 — Українець В.В. Керувала процесом оформлення документів Кернична Марія Василівна — нотаріус із Тлумача, яка була Кіндратом Степаном (із села Коропець) направлена для надання їй кваліфікованої юридичної допомоги. (Вона мала перевірити продавчу компанію МЖК ЕКСПРЕС-24 по вулиці Січових Стрільців, 58, щоб не підсунули фальшивку. Її завірили, що вона добре знає юридичні закони, входи і виходи, бо її чоловік - бувший суддя. Вона мала не боятися “шулєрства” і цілком здатися на Керничну М.В.

Продавці:

ФОРКОШ Галина ВАСИЛІВНА

САЛИГА Олекса ВАСИЛЬОВИЧ.

 Ця жінка неодноразово зверталась до міліції, прокуратури Івано-Франківська, до посадових осіб різноманітних державних органів. Дані звернення не дали ніякого результату. На даний час в Івано-Франківському міському суді Івано-Франківської області було розпочате цивільне провадження відповідно до якого Федяк-Невмержицька намагається визнати шахрайський правочин недійсним, щоб повернути назад собі у власність квартиру. Розгляд справи призначено на 15 липня на 15:00», - говориться в листі, який надійшов на адресу Малакави.

Леся, 08.06.2015 07:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини