Вигодський лісгосп оголошує винагороду за надання інформації про браконьєрів (ФОТО)

17 травня о другій ночі, під час проведення планового рейду, єгерською службою Вигодського ЛГ, був помічений автомобіль марки VOLKSWAGEN Caddy з номерами Івано-Франківської області АТ. Він рухався по лісовій дорозі Шевченківського лісництва, урочища Пянівський і прожектором освічував обочину дороги.

Вирішено було під’їхати впритул до цього автомобіля і вияснити обставини перебування в горах у такий пізній час. І тут, як грім, пролунав постріл, розбудивши сплячий ліс. Миттєво старший єгер, виїхав уперед і заблокував дорогу порушнику нічного спокою. Але фургон зумів об їхати перешкоду обочиною і почав тікати з місця скоєння злочину. Поїхав він у сторону Закарпаття, переслідування тривало аж до с. Мислівка, але затримати порушника не вдалось.

Про це повідомляють у Дп Вигодське Лісове Господарство.

Про цей інцидент було одразу повідомлено міліцію і на місце пригоди виїхав черговий наряд. На місці було вирішено влаштувати засідку, можливо порушник таки повернеться. І справді над ранок, цей фургон прямував в напрямку Долину, але був перехоплений спільними силами наряду міліції і єгерської служби.

Порушником виявися мешканець Долинського району, с. Оболоня Віталій Ч. Обслідуючи лісову дорогу виявили і ціль в яку стріляли вночі. Це була молода дика козуля з округлим животом. Як виявилось вона носила двох маленьких і скоро мала народжувати тому їй важко було утекти від браконьєра на автомобілі.

Отак одним пострілом було забрано три життя. Свої дії порушник не пояснив, та й що тут поясниш. Банальне почуття наживи і плюндрування природи, яке вдалось викрити по гарячих слідах. Зброї в порушника не виявили, пояснив це тим що викинув її, хоча місце вказати не зміг.

"Скільки ще таких випадків трапляється у наших лісах, через кусок дармового м’яса. По непідтвердженим чуткам частину м’яса браконьєри збувають на базари, під виглядом фаршу і мелених кісток.

Відповідно до адміністративного кодексу, був складений акт правопорушення згідно статті 85 частини 2, що тягне за собою штраф на суму від 1020 до 2040 грн та відшкодування завданих збитків на суму 16 000 грн. (8 за дорослу козулю і по 4 за два ненароджені ембріони). Всі матеріали будуть направлені до суду і там уже вирішать ступінь його вини, а громада може це проконтролювати, щоб «герой» не уник покарання.

Єгерська служба Вигодського ЛГ, наголошує що полювання у мисливських угіддях, здійснюється в сезон полювання по ліцензіях (на копитного звіра) чи відстрільних картках на хутрового звіра, а після завершення сезону полювання згідно дозволів по знищенню хижаків.

Проводяться регулярні рейди по виявленню порушників і краще Вам подумати двічі перед тим, як іти самовільно в ліс із зброєю", - кажуть у лісгоспі.

АДМІНІСТРАЦІЯ ВИГОДСЬКОГО ЛГ ОГОЛОШУЄ ВИНАГОРОДУ ЗА ІНФОРМАЦІЮ ПРО БРАКОНЬЄРСТВО ТА ІНШІ ПОРУШЕННЯ. ЗА НАДАНУ ПРАВДИВУ ІНФОРМАЦІЮ, ЩО ДОПОМОЖЕ ВИКРИТИ АБО КРАЩЕ ПОПЕРЕДИТИ ПРАВОПОРУШЕННЯ В НА ТЕРИТОРІЇ ЛІСГОСПУ, ВИ МОЖЕТЕ ОТРИМАТИ ОДНУ ТИСЯЧУ ГРИВЕНЬ. ПО БАЖАННЮ, ВАША ОСОБА ЗАЛИШИТЬСЯ АНОНІМНОЮ, відзначають у лісгоспі.

Контактні телефони:
Директор Матусевич О. Б. - 067*3432645
Приймальня - 034*7761704
Старший єгер, Іван – 050*0541783
Вишків, єгер Микола – 096*7843235
Семичів, єгер Ігор – 068*0080503
Мислівка, єгер Микола – 068*0483239
Мізунь, єгер Сергій – 068*7451383

 

 

Леся, 18.05.2015 18:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини