На хабарі попалися два міліціонери

Працівники відділу внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області ДВБ МВС України спільно з працівниками Управління СБУ в області за участю керівництва обласного управління внутрішніх справ затримали двох співробітників Івано-Франківського міськвідділу міліції під час отримання неправомірної вигоди від місцевого жителя.

Працівники міліції одержали незаконну винагороду від цієї особи занепритягнення її до кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочину. Двох капітанів міліції затримали під час передачі їм 15 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Начальник УМВС України в Івано-Франківській області полковник міліції Віктор Шкутов повідомив, що в обласному управлінні внутрішніх справ за цим фактом проводиться службове розслідування. 

«Керівництво прикарпатської міліції має принципову позицію щодо реакції на такі ганебні вчинки працівників органів внутрішніх справ краю. Ми не можемо і не будемо миритися з тими, хто, прикриваючись міліцейськими погонами, діє всупереч Закону, бо не матимемо навіть морального права вимагати дотримання його від інших громадян. Це, передусім, вимога сьогодення, необхідна умова, без якої неможливе формування системи органів внутрішніх справ нового взірця» - зазначив очільник міліції Івано-Франківщини.

Леся, 16.05.2015 15:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини