Нардеп від Прикарпаття підняв питання щодо відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні

Підняв на високому рівні питання щодо відкриття пункту пропуску 
на українсько-румунському кордоні «Шибене – Поеніле-де-Суб-Мунте» - останні 2 роки новин немає, проект застряг.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Юрій Соловей.

За його словами, Посол України в Румунії Теофіл Бауер поінформував його про те, що фактично з 2013 року ніяких новин по справі немає, і – що доволі дивно – з вини румунської сторони.

«В чому проблема зараз? У відсутності належної інфраструктури (доріг, електроенергії) на румунській стороні. Мене трошки дивує, що румунська сторона тільки зараз помітила "несприятливі особливості рельєфу місцевості для спорудження інфраструктури (гірська місцевість, різкі перепади висот, віддаленість від населених пунктів)". Такою ж точно вона була и 2 роки тому, коли зустрічались українсько-румунські делегації та обговорювалось це питання, - каже нардеп.

За його словами, всю інфраструктуру треба буде будувати, і румунська центральна влада запропонувала владі повіту Марамуреш (яка виступила ініціаторами відкриття пункту пропуску «Шибене – Поеніле-де-Суб-Мунте») вирішити питання фінансування самостійно.

«На цьому етапі все і зупинилось. Приблизно про це ж говориться і у відповіді від в.о. міністра інфраструктури України», - відзначає Соловей. 

Леся, 01.06.2015 17:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини