Нардеп від Прикарпаття пояснив, чому не голосував за законопроект про обов’язковість української мови для держслужбовців

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Соловей пояснив, чого не голосував за законопроект про обов’язковість української мови для держслужбовців.

«Під час засідання Ради відбувалось засідання Уряду, де розглядалось питання по ремонту доріг Прикарпаття, в тому числі по моєму виборчому округу №89.

Довго пояснювати про дороги немає сенсу – всі ви знаєте, що це проблема №1, і тому я був на засіданні Уряду, а не на засіданні.

Система Рада в цей час визначила мій голос як "утримався", тому що весь день до того я був у парламенті та голосував, хоча у цьому голосуванні участі не прийняв», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Юрій Соловей.

За його словами, він переконаний в тому, що українська мова повинна бути єдиною для всіх.

«Моя позиція по мовному питанню відома: українська мова повинна бути єдиною державною та загальнообов’язковою, зокрема – у секторі державного управління.

Коли відповідне питання буде поставлене на голосування (чи у вигляді окремого закону, чи правок до існуючого - не важливо), я його підтримаю», - відзначив нардеп.

Леся, 22.05.2015 12:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини