Народні депутати зробили перший крок до розбудови деревообробної промисловості в Україні

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №2617, яким звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України деревообробне обладнання.

Про це повідомляє народний депутат Юрій Соловей.

За його словами, фактично цей закон відкриває дорогу інвесторам до розбудови деревообробної промисловості в Україні. Відомо, що раніше Верховна Рада прийняла закон про заборону експорту лісу-кругляка, тобто необробленої сировини.

«До цього часу нормальним бізнесом було просто вирубувати та вивозити ліс, при цьому, наприклад, у Румунії та Білорусі відкривати обробні підприємства та виробляти меблі, папір тощо. Зрозуміло, що додана вартість, а значить прибутки, податки та робочі місця формувались там, а не в Україні.

За кілька місяців нам вдалось принципово змінити державну політику у цій галузі та нарешті створити нормальні умови для розвитку бізнесу. Тепер можна буде без зайвих податків завезти в Україну нове обладнання та відкрити обробний бізнес, створити робочі місця, заробляти та платити податки В Україні, а не закордоном.

Ми нарешті перестанемо бути експортером необробленої сировини, а станемо виробником якісного продукту. Такий підхід треба застосовувати до всіх галузей. Розроблятиму відповідний законопроект про сприяння інвестиціям», - каже Соловей.

Леся, 20.05.2015 08:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини