Банківське лоббі виступає проти реструктуризації валютних кредитів – нардеп

Вчора в другому читанні парламент проголосував ЗУ 1558-1 про реструктуризацію валютних запозичень, але не хватило голосів для його ухвалення в цілому.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Соловей.

За його словами, переважна більшість депутатів абсолютно не розуміє проблеми людей, оскільки їх це не стосується.

«Вони живуть в іншому світі з іншими проблемами. В них стійке переконання, що це не прості люди, які у відчаї, яких виселяють з квартир, а спекулянти які накупили декілька квартир і сьогодні хочуть це собі списати. Це системна проблема (яка стосується не тільки цього закону) , яка пов’язана з тим, що депутати не спілкуються з людьми, не проводять прийоми - тоді б наочно вони б побачили сім'ї з двома, трьома дітьми яких банки виселяють на вулицю», - каже нардеп.

Він відзначає, що навіть якщо в загальній кількості людей, які потерпіли і є спекулянти то їх відсоток незначний, в переважній більшості це прості люди, які жорстко потерпіли. 

«Банківське лоббі настоює на тому, що якщо буде прийнятий закон то нібито рухне банківська система. По-перше вона де-факто вже рухнула і без цієї проблеми, по-друге банки вже давно сформували свої резерви і по-третє розмір цього кредитного портфелю є абсолютно незначним і жодним чином не впливає на банківську систему», - говорить Соловей.

Також, за його словами, ряд депутатів вважають, що прийняття закону унеможливить видачу валютних депозитів.

 

Леся, 22.05.2015 11:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини