Військовий експерт пояснив, чому серед мобілізованих багато п’яниць

Серед мобілізованих дуже багато пяниць тому, що за мобілізацією йдуть у військо переважно або добровольці, або незаможні. Серед незаможних, з соціальних низів п'яниць звичайно більше.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише військовий експерт Святослав Стеценко.

«Добровольців зараз набагато менше через незрозумілу суспільству діяльність владної еліти, через кричущі недоліки в Збройних Силах і в обороні країни в цілому, які ніяк не долаються.
Відповідно відсоток соціальних низів і п'яниць збільшується. Кожен п'яниця - це не мінус один, це мінус кілька, тому що замість того, щоб робити бойову або навчальну роботу командири і весь особовий склад відволікаються на п'яниць. Якщо таких аватарів в підрозділі чверть, підрозділ можна вважати небоєздатним», -
вважає військовий експерт.

Він не розуміє, навіщо комплектувати Збройні Сили України такими кадрами.

«Як на мене, це щонайменше злочинна недбалість тих, хто комплектує війська, від відповідного заступника НГШ до офіцера військкомату. Я відстороняв би від виконання посад офіцерів тих військкоматів, які призивають таких. Через таку низьку якість мобілізованих людських ресурсів виникає питання стосовно корумпованості військкоматів. Доказів в мене нема, але сумніви є», - каже військовий експерт.

Леся, 27.05.2015 09:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини