Обласна рада щомісяця «закопує в пісок» 170 тисяч гривень

Івано-Франківська обласна рада продовжує фінаснувати благоустрій озера в м.Тлумач і закопує гроші в пісок, незважаючи на негативну експертизу проекту з покращення водойми. Про це на прес-конфренції за участі екологів та громадських активістів заявила член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

За словами політика, Івано-Франківщина  – третя область в Україні за обсягом отримання «екологічних грошей», попереду лише Дніпропетровська і була Донецька область. Загалом зі 115 млн. гривень  екологічного податку, 90% якого забезпечує Бурштинська ТЕС, обласною радою у цьому році спрямовано на природоохоронні заходи 46,8 млн. грн. Розподіл цих грошей залишається нераціональним і непрозорим.

Активісти спільно з екологами провели громадський моніторинг і аналіз виділених екологічних коштів на 2015 рік та виявили такі, що можуть мати корупційні схеми.

Так, у 2014 році на озеро з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 4 мільйона гривень. Але філія ДП "Укрдержбудекспертиза" в Івано-Франківській області провела експертизу робочого проекту під назвою «Роботи, пов’язані з поліпшенням технічного стану та благоустрою ставка в м. Тлумач Івано-Франківської області» і дала негативний висновок. Щоб профінансувати роботи? назву проекту змінили на «Виконання робіт, пов’язаних з поліпшенням технічного стану та благоустрою водойми в м. Тлумач». Івано-Франківська обласна і Тлумацька районна ради профінансували проект. Але чи пройшов цей об’єкт експертизу – невідомо.

«Щомісяця на озеро в м.Тлумач втрачають близько 170 тисяч гривень, - розповів еколог Володимир Красноштанов. – Станом на 1 грудня 2014 року кредиторська заборгованість перед підрядною організацією за виконані роботи становила 350 тисяч гривень. А впродовж чотирьох місяців вона збільшилась на 675 тисяч гривень».

«ВОЛЯ» вимагає звіту про використання екологічних коштів від ОДА, аналізу ситуації по об'єктах, де є підстави говорити про корупцію, просить правоохоронні органи звернути увагу на оприлюднені факти.

 

Леся, 20.05.2015 17:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини