Компанії, які належали Гонтарєвій використовували корупційні схем під час торгівлі ОВДП - нардеп

Компанії, які належали голові НБУ Валерії Гонтарєвій - банк "Авангард" та ТОВ "Інвестиційний капітал України" за інформацією ЗМІ використовували корупційні схем під час торгівлі ОВДП (облігаціями внутрішньої державної позики).

Про це повідомляє народний депутат Юрій Деревянко.

«МВС за моїм зверненням розпочало досудове слідство за "заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою".

Одним з лідерів фондової біржі "Перспетива" за обсягами укладених договорів, зокрема, у 2014 році та станом на 2015 рік, є ТОВ "Інвестиційний капітал України" і ВАТ "Банк Авангард", які належали Гонтарєвій.

При цьому "Банк Авангард" на час призначення Гонтаревої Головою НБУ не значився навіть у десятці найбільших торговців ОВДП на біржі "Перспектива". Тепер він в рейтингу займає одну з перших позицій.

Компанія "Інвестиційний капітал України (ІСU) у 2014 році збільшила свої обсяги торгів ОВДП на 120% — до 197 мільярдів гривень.

Водночас, підконтрольні згаданій групі торговці цінними паперами та компанії з управління активами заплатили в бюджет всього 6,4 млн гривень податків, що на 25% менше, ніж у 2013 році», - каже нардеп.

Леся, 15.05.2015 13:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини