У парламенті хочуть створити підконтрольну ТСК, щодо розслідування корупції в уряді – нардеп

В парламенті пропонують створити ТСК , щодо корупції в уряді Виходячи з 7 депутатів з комітету забезпечення правоохоронної діяльності та 7 депутатів з комітету запобігання та протидії корупції.

«Ця норма по кількості членів робочої групи є нав'язаною свідомо, щоб мати підконтрольну групу. Норма щодо кількості не передбачена жодним законодавством.

При тому, що 11 депутатів нашого комітету висловили бажання увійти в цю робочу групу, але представники від Коаліції в нашому комітеті застосовували будь-які аргументи, щоб не дати можливість всім бажаючим увійти до складу цієї робочої групи. Щоб не втрачати контроль», - про це повідомляє нардеп Юрій Дерев’янко.

За його словами, вони навіть не врахували про можливий конфлікт інтересів, який полягає в тому, що не може бути більшість в групі від Коаліції, яка сформувала Уряд і природньо, що буде його захищати.

«Це означає, що максимальна кількість поза коаліційних депутатів бажаючих увійти у робочу групу мала бути підтримана і доповнена представниками Коаліції. Але цього не сталось.

І зрозуміло що з 7 членів які делеговані нашим Комітетом (за рішення якого я не голосував), 6 з них - це представники Коаліції.

Нагадаю, що Коаліція не була зацікавлена в створенні ТСК, в швидкому і публічному розслідуванні і контролю ВР за правоохоронними органами та пішла по шляху створення контрольованої робочої групи.

Я шокований тим, що Антикорупційний комітет сьогодні, з цього питання, став на захист можливих корупціонерів з Уряду чи підконтрольних йому державних підприємств», - каже нардеп.

 

Леся, 15.04.2015 17:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини