День міста в Івано-Франківську відзначатимуть скромно

Відбулась прес-конференція міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, присвячена відзначенню Дня міста Івано-Франківська.

Традиційно основні заходи на відзначення Дня міста Івано-Франківська відбуватимуться у наступну суботу та неділю після 7 травня, яке вважається офіційною датою заснування міста.

Насамперед, Віктор Анушкевичус зазначив, що традиція офіційного відкриття Дня міста буде збережена і урочистості біля міської ратуші відбудуться. Також буде і 3-метровий торт, яким частуватимуть усіх присутніх. Відбудеться і щорічна урочиста академія та вручення міської премії ім. Івана Франка.

Щодо святкування Дня міста, то цього річ, за словами Віктора Анушкевичуса, воно буде досить скромним. Головні акценти будуть зроблені на заходи для дітей, спортивні заходи, підтримку традиційних фестивалів – Прикарпатського вернісажу, «Свята ковалів».

На урочистості запрошені іноземні делегації з міст-партнерів Івано-Франківська та дипломатичних представництв. На сьогодні підтвердили свою участь 10 іноземних делегацій з міст-партнерів Івано-Франківська. Це польські міста Жешув, Люблін, Рибнік, Томашув Мазовєцкі, Ополє, Свідніца, Хшанув і Хшановський повіт, Новосольський повіт та місто Єлгава (Латвійська Республіка).

Леся, 05.05.2015 11:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини