У військкоматі вимагають хабар навіть із тих, хто не придатний до служби за станом здоров’я?

Прикарпатка Олександра Тарновська розповіла про те, що з її сина у військкоматі вимагають гроші, щоби не відправляти до армії, і це при тому, що він має проблеми із здоров’ям.

Про це вона написала на сторінці правосекторівця Андрія Подільського.

«Кілька днів і сьогодні в тому числі,звернулася до Президента із проханням про наведення порядку в івано-франківському обласному військкоматі, які масово підробляють призовникам "придатність" до військової служби для тих, хто не заплатив взятку.

Цитую слова , що були сказані Бондарчуком Миколою Васильовичем мені і моєму синові: А чому ти всюди платиш взятки? ( мається на увазі за те, що він перебував на обліку у дитячій поліклініці, тепер у дорослій в м. Івано-Франківську, а не за місцем прописки). Тобто, як бачите, потрібне продовження, а сюди (у військкомат) прийшов з голими руками і без взятки?.

На мої звернення про проведення незалежної комісії щодо стану здоров’я мого сина, оскільки в нього(цілої сім"ї) з дитинства проблеми із серцем, мені було відмовлено тим же Бондарчуком, цитую: Я тут що хочу те рішаю! На прохання відправити його на обслідування в обласний кардіодиспансер Бондарчук М.В. ще гірше розсердився і категорично заперечив лікарю-кардіологу робити будь-які припущення щодо додаткового обстеження. Отже, куплена військово-медична комісія Тисменицько-Тлумацького військкомату підтвердила "придатність" до військової служби, хоча із серцевою недостатністю (за діагнозом попередніх лікарів) є паталогія серця і тому є стовідсотковий медичний відвід від служби в армії, але Івано-Франківський ОВК в особі Бондарчука М.В. вирішив по-іншому. Оскільки взятку ми не заплатили, то тепер необхідно відправити і зробити нас із сином психічнохворими, бо ми не вміємо жити не за законом!», - розповідає Олександра Тарновська.

Жінка говорить, що буде звертатися до суду про винесення ухвали про проведення експертизи МСЕК.

Леся, 04.05.2015 17:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини