Громадським активістам не можуть пояснити, за яким принципом мобілізують чоловіків

Громадські активісти вважають, що потрібно влаштувати громадські слухання, аби детально розібратися у тому, за яким принципом відбувається мобілізація.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала громадський активіст Алла Шевченко.

За її словами, складається враження, що у військкоматах запит на вільно думаючих та соціально незахищених чоловіків.

«Я вже ставила запитання на раді "Майдану": за якими принципами мобілізовують людей. Ніхто толком пояснити не міг. За власними спостереженнями я помітила, що в АТО більшість мобілізованих солдат - це чоловіки із соціальнонезахищених родин, а також спостерігається хвиля вручення повісток вільнодумаючим, до прикладу в Городенківському районі запит на свободівців. Складно у наш час у всьому розібратись. Але вважаю, що пора організувати громадські слухання по питаннях: за якими принципами організовують мобілізацію і як визначають кому, коли і де вручати повістки», - каже Алла Шевченко.

За її словами, перед законом всі мають бути рівними. Також вона вважає, що треба довести до логічного завершення історію із активістом Юрієм Довжанскьким, якому вручили повістку попри те, що він є інвалідом третьої групи (отримав її після поранення на Інститутській).

Леся, 25.04.2015 20:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини