Повістки розносять всім підряд, бо не виконується план по мобілізації - воєнком

З Долинського району мобілізовано до лав армії 351 чоловіка. Зараз трапляються казуси, коли повістки отримують чоловіки із важкими захворюваннями та громадські активісти.

Про це мовилося на засіданні зборів районної ради «Майдан».

За словами громадського активіста Юрія Довжанського, який отримав третю групу інвалідності після поранення на Інститутській у час Революції гідності, він отримав повістку до армії.

Проте, як виявилося, такі випадки непоодинокі. За словами одного із присутніх на раді, представники військкомату вже двічі приносили повістку його батькам для померлого брата, при тому що він пояснював після першої повістки працівникам воєнкомату про те що брат помер. 
Один із мобілізованих в свою чергу сказав, що він після інфаркту, але його все одно мобілізували і він уже 2 місяці перебуває на злагоджені у Тернополі.

Справа у тому,  відзначив Сергій Гриник, воєнком, що мобілізують всіх підряд, бо район не виконує плани по мобілізації. Тому повістки розносять усім. Окрім того, за його словами, у нього немає інформації про тих чоловіків, які мають серйозні захворювання. Повістки мали би «фільтрувати» сільські голови, проте вони «недобросовісно виконують свої обов’язки стосовно мобілізації», відзначив чиновник.

«Кожному жителю району рекомендуємо самостійно подати до воєнкомату довідки про серйозні захворювання, та свідоцтва про смерть родичів. Якщо ви серйозно хворі, а вас мобілізовують, то звертайтесь до воєнного комісара Гриника С.І. особисто. Якщо вам відомі факти про зловживання посадових осіб звертайтесь у районну організацію «Майдан», «Народний контроль», «Самооборону», «Автомайдан», - відзначають представники районної ради «Майдан».

Леся, 30.04.2015 08:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини