У Надвірній триває епопея масштабного "берегоукріплення" громадський активіст

Повені 2008-2010 р. нанесли неабияких збитків Надвірній. Територія міста була урізана на добрих 10 гектарів берегової лінії. Привласнення тодішнім керівництвом РДА коштів не дало можливості в повній мірі реалізувати задум масштабного укріплення берегів. 

Про це у спільноті Надвірнянці написав громадський активіст Михайло Андрійович.

За його словами, з того часу триває епопея масштабного "берегоукріплення", суть якого зводиться більше до того ж таки "масштабного розкрадання виділених бюджетних коштів".

«Розкрадання це ретельно прикривається - частина робіт виконується за рахунок різного роду спонсорських ресурсів (як це сталося з відновленням мостового переходу). Вже помітно те, що економія на пиломатеріалах за короткий час може негативно відбитися на настилі - деякі дошки тріщать під колесами мотоцикла. 
Вивільнені в такий спосіб кошти скеровуються на "інші потреби". 
Та найбільшу тривогу викликає здійснене останнім часом "руслорегулювання" русла ріки Бистриця. Більш-менш масштабно виглядає берегоукріплення лише біля згаданого вище моста. Та це всього становить заледве 200 метрів по обидва боки. Загалом, важко встановити, що з робіт зроблено "обійстям Стеценко" а що міською радою. В той же час повністю беззахисними перед стихією залишаються майже 2 кілометри берегової лінії», - говорить Андрійович.

«Тисячі тон вибраного "фірмою приближеною до одного з депутатів міськради" з русла гравію нині "соромливо" прикриваються невисокими гравійними насипами, які, по задуму "комбінаторів" мали би зупинити паводкові води та віддалити їх від території міста. Об'єми реалізованого гравію вказують на неабиякі бариші, отримані виконавцем робіт. По логіці, частина їх мала би бути скерована саме на цілі берегоукріплення та руслорегулювання. Та логіка тут працює в іншому керунку», - розповідає громадський активіст.

Леся, 03.05.2015 20:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини