Шлемко: Різке підвищення тарифів – це соціальний геноцид для мільйонів українців

Тарифи на газ, електроенергію та послуги ЖКГ потрібно зменшити до економічно обґрунтованих. Нині ніхто в Україні достеменно не знає, чому уряд у кілька разів вирішив підвищити платежі для населення.

Такі дії Кабміну народний депутат від «Батьківщини», голова Івано-Франківської обласної парторганізації Дмитро Шлемко в інтерв’ю газеті «Галичина» назвав геноцидом власного народу.

«В Україні сумарно видобувають близько 20 млрд кубічних метрів газу, собівартість якого для «Укргазвидобування» становить 510 гривень, а продавати населенню збираються по 3600 та 7200 грн за тисячу кубометрів. Значно підвищуються ціни й на електроенергію протягом п’яти запланованих етапів», – зазначив народний депутат.

За його словами, статистика вказує, що понад 80% населення живе за межею бідності, а в умовах високої інфляції, девальвації гривні, замороження зарплат і пенсій ціни на комунальні послуги боляче вдарять по мільйонах сімей українців.

«Чиновники з уряду запевняють, що пільгами скористаються 4 мільйони сімей, але це становить лише третину всіх домогосподарств. А що буде з іншими двома третинами? Лише одних пенсіонерів в Україні 14 мільйонів. Уже тепер мільйони сімей не знають, як у перспективі будувати свій сімейний бюджет, щоб сповна розрахуватися за комунальні послуги», – наголосив Дмитро Шлемко.

Він звернув увагу, що в декларації про доходи і витрати осіб є цікавий пункт про доходи від сільськогосподарської продукції. 

«Це таке собі неоднозначне трактування доходів, яке потім можна використати не лише для того, щоб позбавити сім’ю субсидії, а й накласти подвійний штраф, який доведеться платити», – пояснив Шлемко.

На думку народного депутата, одна з небезпек для держави таїться в схемі надання субсидій, коли гроші не виплачуватимуть людям на руки, а перераховуватимуть із державного бюджету підприємствам, що надають комунальні послуги.

«24,5 млрд гривень, які уряд планує виділити на субсидії населенню, потраплять у руки комунальній мафії, а корупція й далі процвітатиме», – заявив нардеп.

Леся, 27.04.2015 10:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини