Депутати з Прикарпаття вимагають від ГПУ і СБУ чітких пояснень затягуваннярозслідувань злочинів режиму Януковича

Генеральна Прокуратура України та Служба Безпеки України надали відповідь на депутатське звернення народних депутатів фракції «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Андрія Тетерука, Юрія Бабія, Володимира Шкварилюка, Юрія Берези щодо ходу розслідування злочинів Януковича.

Зокрема у відповіді ГПУ йдеться, що справа про насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та узурпацію влади злочинним режимом Януковича за участю суддів Конституційного суду перебуває на стадії досудового розслідування. Проте встановлено, що судді грубо порушили Конституцію України та вийшли за межі своїх повноважень, що призвело до захоплення державної влади у неконституційний спосіб.

Також, слідчими встановлено факти вчинення Януковичем та членами уряду Азарова низки тяжких і особливо тяжких злочинів щодо учасників протестнихакцій на Майдані у 2013-2014 роках. На підставі вищенаведених фактів 6 лютого 2015 року Януковичу було оголошено підозру у кримінальному провадженні.

На даний момент, по цим справам слідчими ГПУ та СБУ відкрито кримінальні провадження і тривають досудові розслідування.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 року народні депутати України, члени фракції «НАРОДНИЙ ФРОНТ»Андрій Тетерук, Юрій Бабій, Володимир Шкварилюк, Юрій Березаподали до генпрокуратури та служби безпеки депутатський запит щодо ходу розслідування злочинів Януковича. У своєму запиті вони вимагали від ГПУ І СБУ чітких пояснень причин затягування розслідувань і наданнядля громадськостіповноїінформаціїпро хід справ.

Леся, 23.04.2015 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини