Чоловік разом із синами щодня прибирає «незелену» зону в Опришівцях

Зробити місто чистим і красивим може кожен, і для цього не обов’язково чекати помочі комунальних служб і нарікати на владу, яка нічого не робить. В Опришівцях мешкає сімя, кА щодня виділяє кілька годин, аби прибрати «незелену» зону.

Дивовижну історію про сімю Володимира Матковсього розповів Анатолій Мицкан на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Є у Франику мікрорайон Опришівці, є в цьому районі «незелена» зона – кілька гектарів того, що мало би бути рекреацією, парком, місцем відпочинку тощо. А є «людці», які понавивозили туди тони сміття… А ще є Матковський Володимир, який живе неподалік і якого то все дістало. Так от, чоловік щодня виділяє годину-дві свого часу і, разом з синами, збирає кілька мішків сміття.

За кілька днів на території «незеленої» зони вже з’явилися зелені галявини. Роботи там ще для трьох козаків на рік… сумно, звісно… Але люди роблять! Не плещуть язиками на пустопорожніх зібраннях чи в інтернеті – роблять цілком реальну і потрібну роботу!

Так, така робота – лише перший крок, а далі буде люстрація всіх чиновників, які винні у такому занедбанні території… «Люстри» вже готові і чекають своїх власників», - розповідає Анатолій Мицкан.

Долучитися до Володимира вирішив і він сам зі своїм сином. Каже, йому сподобалося прибирати.

«Повідміняв кілька зустрічей, взяв свого старшого сина Святозара і ми доєдналися до ініціативи клану Матковських. Що з того вийшло, можна побачити на фото. Мій козак, до речі, як і Володині козаки, сказав, що йому сподобалось! Це безцінно, що діти здатні вподобати ПРАЦЮ!

Ціна питання: рулон пакетів для будівельного сміття – 70грн, дві пари прогумованих рукавиць – 22грн. + зо дві літри бензину (44грн). І того: 136грн (далі буде менше, бо рукавиці і пакети є) – звісно, можна зекономити, маючи бевешні пакети чи свої рукавиці тощо. Але! Інколи на таку справу можна замість кави потратити гроші!», - каже Анатолій Мицкан.

Він закликає франківців долучитися до такої ініціативи.

«Мікрорайон Опришівці, кінець вулиці отця Блавацького (в протилежний бік від аеропорта)! 
Якщо не можете тут - зробіть таке біля свого дому - і світ стане трішки кращим!»,
- каже Анатолій.

 

 

Леся, 23.04.2015 08:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини