Тест на «прозорість» для міської влади

В той час, як мешканці Франківська жваво обговорюють незаконні хаотичні забудови, повернення до історичної назви міста, харчування в школах та садках чи ще якісь наболілі теми, в міській раді тихенько продовжують «розпилювати» наш з вами міський бюджет.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише колишній очільник міського УДАРУ Андрій Корнієнко.

«Крім громадських активістів, голів будинкових об’єднань, працівників «білого дому» та інших соціально активних індивідуумів, мало хто знає, що в місті проводиться «Конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства на 2015 рік», метою якого є забезпечення розв'язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування, діяльності інститутів громадянського суспільства та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації!

Ідея хороша, мета позитивна, процедура визначена – питання тільки в чистоті реалізації цього проекту. 
Загальна сума коштів, що виділяється із бюджету міста на реалізацію такої програми становить не менше ніж 2 мільйони 440 тисяч гривень наших з вами коштів. Погодьтесь, то є досить немала сума. В зв’язку з цим, виникає питання: А хто саме приймає рішення?

Прозорість і публічність передбачає те, що усі платники податків повинні знати хто і як розпоряджається їхніми коштами. Отже, персональний склад Конкурсної комісії, що розпоряджається мільйонними ресурсами:
Голова комісії - Вітенко Микола
Заступник Голови - Смушак Михайло
Члени Комісії - Яцків Галина, Козлов Станіслав, Білик Богдан, Прокопів Ігор, Савчук Оксана, Онуфріїв Роман, Сеньків Михайло, Бубен Олександр, Стефанко Сергій, Гавриш Петро, Андрусяк Павло. 
Вісім членів комісії з тринадцяти являються депутатами Івано-Франківської міської ради, з них шість є представниками фракції, що має абсолютну більшість в міські раді.

Розподіл такої величезної суми коштів між громадськими середовищами відбувається на власний розсуд та уподобання цих 13 осіб. Велика відповідальність, чи не так?

Чи є тут ризик корупційної складової – звичайно є!, Чи є можливість лобіювання інтересів близьких до влади громадських структур – однозначно! Чи буде дійсно прозорим цей Конкурс – не гарантовано!
Отже, чекаємо на результати. Вони будуть вже скоро. Майже 3 мільйони гривень для нашого міста – то є значні кошти, тому слідкуємо за ними!

Переконаний, що організатори Конкурсу люб’язно нададуть нам всі отримані ними проекти і громада дасть їм свою оцінку. І дай Боже, щоб серед переможців не виявилось родичів та друзів членів Комісії і керівників міста!

До речі, Громадське Телебачення Івано-Франківська буде висвітлювати позицію як переможців, так і тих хто не отримає підтримки з міського бюджету. 
То є наші з вами кошти і ми повинні їх контролювати», - пише Корнієнко.

 

 

Леся, 21.04.2015 09:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини