Наразі в Івано-Франківську семеро людей підтвердили, що вони – міліонери

Впродовж трьох місяців громадяни Івано-Франківщини подали 4,3 тис. декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих минулорічних доходів склала 288,5 млн. грн., з яких до бюджету надійде 5,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомили в управлінні доходів і зборів фізичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Найчастіше громадяни декларували доходи від успадкованого або отриманого в дарунок майна – 103,7 млн.грн., від продажу нерухомого (рухомого) майна – 11,7 млн.грн., від надання майна в лізинг (оренду), житловий найм – 2,2 млн.грн. тощо.

За інформацією податківців, на сьогодні дохід понад 1 млн. грн. задекларували 7 прикарпатців. В основному мільйонери декларували доходи від заробітної  плати – 3,4 млн.грн, від прийняття у спадщину від фізичної особи, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення – 2,9 млн.грн. та інші доходи – 12,7 млн.грн.

Правом на отримання податкової знижки скористалося понад 2 147 осіб, сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, складає 2,4 млн.грн.

Як відомо, з 1 січня 2015 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, подається до 1 травня 2015 року до податкової інспекції за місцем реєстрації платника (місцем проживання).

Детальна інформація з питань декларування доходів громадян розміщена на офіційному веб-порталі територіальних органів ДФС в Івано-Франківській області в окремому розділі «Декларування доходів громадян – 2015». Зокрема, нормативно-правові акти, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форма річної податкової декларації, зразок її заповнення, консультації, коментарі з питань декларування доходів та відеороз’яснення. 

Леся, 10.04.2015 09:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини