Запорізький школяр став "Фінансовим генієм" року в Україні і заробив 50 000 гривень

4 квітня в Дніпропетровську відбувся фінальний тур всеукраїнської економічної олімпіади "Фінансовий геній", яку проводить національна програма фінансової грамотності школярів "ЮніорБанк". Переможцем другої всеукраїнської економічної олімпіади "Фінансовий геній" та власником 50 000 гривень на оплату навчання у ВУЗі став випускник Запорізького ліцею № 34 Сергій Алакірі.

"Звичайно ж, я сподівався на перемогу, тому що в нашій школі дуже сильний курс економіки і дуже сильні вчителі, - сказав переможець Олімпіади Сергій Алакірі. - Отримані гроші я хочу використати для стажування в Англії, бо планую вступити до університету на бюджет".

У фіналі чемпіонату юних економістів змагалися 22 юних фінансисти, які отримали максимальну кількість балів у першому турі змагань. Серед претендентів на звання "Фінансового генія" опинилися школярі з 15 міст - Катеринополя, Дрогобича, Чернігова, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Севастополя, Запоріжжя, Хмельницького, Чернівців, Рівного, Сімферополя, Хорола і Коломиї. Замість аркушів паперу і ручок на робочих місцях учасників були ноутбуки і мобільні телефони, а звичні тести і завдання замінили бізнес-кейси, розроблені топ-менджерами банку. Також, фіналісти пройшли захоплюючий квест по поверхах офісу «Дельта», командні змагання. І нарешті - оголошення переможця, вручення призів і подарунків головою правління ПриватБанку Олекснадром Дубілетом.

"Професія фінансиста - це насправді дуже цікава робота у фінансових компаніях, банках. Я сподіваюся, що беручи участь у такій незвичайній Олімпіаді ви в цьому ще раз змогли переконатися, - говорить Олександр Дубілет. - І я, звичайно ж, запрошую всіх юних фінансистів після закінчення навчання на роботу в банк, і обов'язково, коли будете вчитися, попрацюйте в колл-центрі, це допоможе вам навчитися комунікувати з людьми".

Всього ж, стати "Фінансовим генієм" цього року захотіли більше 1200 випускників шкіл з 160 міст України. Всеукраїнська економічна Олімпіада для випускників середніх шкіл "Фінансовий геній" стартувала 1 лютого. На відміну від академічних шкільних Олімпіад, у "Фінансовому генії" можуть брати участь випускники будь-якої української школи. Протягом чотирьох тижнів через інтернет конкурсанти мали виконати чотири блоки завдань (тести і завдання на різні теми з економіки, фінансів, банківської справи). Після здачі тестів і розв'язання задач всім учасникам "Фінансового генія" нараховуються конкурсні бали, за сумою яких кращі олімпійці проходять у фінал.

Леся, 07.04.2014 16:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини