«Авторагулі» запитують у представників влади, де вони мали би паркуватися

Підземні паркінги? – ні, це неможливо. У нас підземні води, будуть проти. Багаторівневі паркінги? – ні, не можна. У нас місця для цього немає.  Можливо, варто зробити повітряні паркінги? Згодилися б для згромадження нереалізованих обіцянок нашої влади.

Про це у спільноті Франківчани написала Антоніна Кашуба.

«Набридло бачити як грабують мешканців та гостей мого міста. Набридло бачити переповнені вулиці, припаркованими авто. А де, дозвольте запитати, має проїхати авторагуль? Так, це не описка, саме авторагуль. Бо водії на проїжджій частині саме так себе і почувають. Таке враження, що ти заїхав на парковку, причому «зайцем»(не заплативши) і шугаєш то в одну, то в іншу сторону, щоб якось вирулити з тої дороги-парковки», - відзначає Антоніна.

За її словами, з кишень автовласників багато коштів перекочовують у бюджет. То, можливо, з тих коштів варто зробити безпечні вулиці для водіїв, безпечні переходи для пішоходів, зручні паркінги для авто, пропонує жінка.

«Думаю, кожен розуміє, що для того, щоб місто було безпечним його потрібно облаштовувати. Самостійно нічого не станеться (хіба зерно з державних зерносховищ пропаде, але то зовсім інша історія). Та чому б нам не скористатися досвідом міста-сусіда Львова? Там проблемою паркування займаються, а не лише обговорюють. Займаються вдало. Виділили землю в центрі для підземної парковки, організували паркінг поблизу аеропорту, реалізовують проект «Парковка» у місцях найбільшого скупчення машин. Чому б і нам не перейняти їхній досвід? 
Хіба в нашому місті зовсім-зовсім немає клаптика землі, щоб організувати там парковочку підземну чи надземну»
, - пише Антоніна Кашуба.

 

Леся, 21.04.2015 08:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини