Спроби засудити «смітникову люстрацію» у Правому секторі назвали підтримкою корупції в обласній юстиції

У Правому секторі Івано-Франківської області вважають спроби засудити «смітникову люстрацію» спробою розколоти суспільство та підтримати представників режиму Віктора Януковича.

Про це представники ПС написали у відозві. Її текст надаємо повністю.

Відозва
«Правого сектору» в Івано-Франківській області
з приводу проведення смітникової люстрації голови управління юстиції в Івано-Франківські області В.Кавацюка та відповідь підписантам «доносу»

У зв’язку з суспільним резонансом подій «чистого четверга» 09 квітня 2015 р. в Івано-Франківську, підтримку голові ГУЮ в Івано-Франківській області В.Кавацюку з боку осіб, підконтрольних цьому відомству та на підставі звернення («доносу») Президенту України Порошенку П.О., Міністру юстиції України Петренку П.Д., Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б., Генеральному прокурору України Шокіну В.М., Уповноваженому Верховної ради України з прав людини Лутковській В.В., підписання такого документу розцінюємо як: 
- спробу розколоти суспільство;
- підтримку протиправним діям представника режиму Януковича В.Кавацюка, який, порушуючи закон "Про очищення влади" та публічно, на вимогу громади, відмовився написати заяву на звільнення;
- підтримку корупційних схем ГУЮ в Івано-Франківській області , неодноразово задокументованих правоохоронними органами; 
- підтримку діям нинішнього голови осередку «Опозиційного блоку» в Івано-Франківській області Світлани Іванової, яка організацією т.зв. телемосту "ЛНР - Івано-Франківськ ", спільно з Коцабою, провела спробу легітимізувати терористичне утворення про що було проінформовано правоохоронні органи та громадськість. При тому – Генеральною прокуратурою у співпраці зі Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) за фактами злочинної направленості дій представників так званих ЛНР і ДНР;


- заперечення ст. 37 Конституції України, яка забороняє "Утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення" та підтримку діяльності в області антиукраїнського "Опозиційного блоку" («Партії регіонів»), що несе загрозу державній безпеці України;

- заперечення ст. 65. Конституції України, що вказує: «Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України». Так саме представники громади, які в чистий четвер висловили вимогу звільнення В.Кавацюка з посади, своїми діями найбільше спричинилися до повалення режиму Януковича, а нині виступають проти присутності у владі його представників!

- перебрання на себе повноважень правоохоронних органів декларацією: «У випадку бездіяльності правоохоронних органів та з метою невідворотності покарання винних осіб у вчиненні даного зухвалого злочину залишаємо за собою право вчинення всіх необхідних дій передбачених Конституцією та законами України для забезпечення дотримання прав людини та верховенства права в Україні». Таке формулювання є грубим порушенням ст. 62 Конституції України, яка вказує, що «Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.»

На підставі вище написаного звертаємося до громади Івано-Франківської області долучитися до боротьби за очищення влади – проти недобитків режиму Януковича – за вільну Українську Самостійну Соборну Державу!

Якщо не діє сила права – діятиме право сили!
Слава Україні!
Провід осередку військово-політичного руху «Правий сектор» в Івано-Франківській області

 

Леся, 14.04.2015 18:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини