У Правому секторі кажуть, що правоохоронці вимагають надати їм список учасників «смітникової люстрації» із зазначенням анкетних даних

Представники Правого сектору Прикарпаття написали відкрите звернення до прокурора Івано-Франківської області. В ньому вони розповідають про те, що лейтенант Красняник Н.В. «просить в найкоротший термін» подати список учасників масового заходу-мітингу із зазначенням анкетних даних, який проводився 09.04.2015 року. Таке прохання у Правому секторі вважають порушенням закону.

Наводимо повний текст відкритого звернення.

Прокурору Івано-Франківської області
І.Настасяку

Відкрите звернення

СВ МВ УМВС України в Івано-Франківській області в особі лейтенанта Красняника Н.В. «просить в найкоротший термін» подати список учасників масового заходу-мітингу із зазначенням анкетних даних, який проводився 09.04.2015 року, начебто посилаючись на статті КПК України та ЗУ «Про міліцію». В такий спосіб, за практикою НКВД, правоохоронні органи сподіваються отримати «донос» від керівництва громадської організації.

Таким чином відбувається спроба спровокувати грубе порушення ст. 32 Конституції України, яка чітко вказує, що «Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.
Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини».

Оскільки представники ГО «Правий сектор – Прикарпаття», які, можливо були присутніми на заході та не є порушниками закону, не бажають щоб їхні персональні дані передавалися в руки захисників «оновленоного» режиму, Рада ГО «Правий сектор – Прикарпаття» відмовляється надавати будь-яку інформацію про своїх активістів. На підставі прохання, копію якого публікуємо в ЗМІ, просимо правоохоронні органи надати правову оцінку діям слідчого СВ МВ УМВС України в Івано-Франківській області лейтенанта міліції Красняника Н.В.

Щодо мети та маршруту проведення вказаного заходу доводимо до вашого відома, що така інформація є передана в Івано-Франківську міську раду, датована 8 квітня 2015 року. Переміщення громади, відбувалося по маршруту який супроводжувався підтримкою працівників міліції: Вічевий Майдан - вул. Незалежності - вул. Грушевського - вул. Грюнвальдська - ГУЮ в Ів.-Франківській області, далі - вул. Залізнична – Івано-Франківський залізничний вокзал – вул. Б.Лепкого – вул. Незалежності – Вічевий майдан.

Рада ГО «Правий сектор - Прикарпаття»

 

Леся, 14.04.2015 18:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини