Партія регіонів блокує процес конституційної реформи — нардеп

Роботу Тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції України блокує Партія регіонів.

Про це народний депутат Юрій Дерев'янко заявив в кулуарах парламенту.

"Верховна Рада продовжила термін роботи Тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції ще на місяць. Комісія ще не починала працювати над змінами до Конституції і опрацьовувати пропозиції", — зазначає він.

За його словами, це пов'язано з тим, що до цього часу спочатку Конституційна асамблея, а зараз і Партія регіонів, не надали своїх пропозицій щодо змін до Конституції.

"Враховуючи, що ПР є однією з великих фракцій парламенту, комісія не може опрацювати інші пропозиції", — пояснює депутат.

"Зараз очікуємо після презентації уряду конкретні пропозиції по змінах до тексту Конституції. Втім, зараз видно, що мінімум є одна з сторін, яка блокує зміни. Вже 5 засідань відбулося, а комісія ще не почала працювати по суті. При цьому вони розпинаються, що вони конструктивні і прогресивні", — наголосив Дерев'янко.

Як відомо, на початку березня було створено Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України.

Комісія повинна була підготувати та подати до 15 квітня 2014 року на розгляд парламенту проект закону про внесення змін до Конституції України.

Леся, 16.04.2014 10:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини