Юрій Дере'янко: Україні потрібна негайна люстрація суду та міліції

24 лютого депутати Верховної Ради звільнили за порушення присяги суддів Конституційного суду, які причетні до зміни Конституції 2010 року.

 "Це ті слуги Феміди, яких призначив парламент та які сприяли Януковичу в узурпації  влади, зокрема у розбудові диктатури. Саме вони відповідальні за вбивство мирних людей", — написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Юрій Дерев'янко. 

Нардеп повідомив, що парламент звільнив п'ятьох представників Конституційного суду, серед них: Анатолій Головін, Михайло Колос, Марія Маркуш, В'ячеслав Овчаренко та Олександр Пасенюк. 

Нині Рада доручила Генеральній прокуратурі розпочати кримінальне провадження за фактом зміни Конституції 2010 року, аби притягнути винних до відповідальності.

За словами Юрія Дерев'янка, на черзі люстрація міліції. Нардеп наголосив, що українську міліцію здатні змінити добре оплачувана праця та жорстке покарання за порушення. Як приклад,  навів Грузію, де недавно побував.

"Грузія — добрий приклад того, як за короткий час можна налагодити роботу всієї правоохоронної системи. Міліціонерам підняли зарплати і все змінилось. Бо разом із заохоченням до служіння народові, з"явились і жорсткі санкції у разі порушення обов'язків. У Грузії, коли затримують, то відкупитися не можна. Винні відбувають покарання. Таку практику варто запозичити й Україні". — запропонував обранець.

Відтак народний депутат пропонує провести негайну люстрацію усіх правоохоронних органів. 

"Українці зобов'язані скористатись шансом, який у них з"явився після майже 3-х місяців Майдану, і змінити країну", — наголосив нардеп.

 

Леся, 25.02.2014 10:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини