Нардеп Дерев’янко зацікавився станом доріг області і навіть написав кілька запитів

Юрій Дерев'янко звернувся із депутатських запитом до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Прусенка та Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка з проханням вжити заходів щодо поліпшення автомобільних доріг в Івано-Франківській області, які перебувають в критичному стані.

Зокрема, народний депутат зазначає, що у численних зверненнях і скаргах, які надходять на його адресу, громадяни просять провести капітальний ремонт доріг на території області.

Так, за його словами, катастрофічна ситуація зі станом доріг склалася у місті Надвірна, на дорогах якого ше у квітні 2013 року шляховики з метою проведення капітального ремонту зняли верхній шар асфальтного покриття. 

"Проте обіцянки влади лишилися невиконаними: зовсім скоро ремонтні роботи припинилися. Як наслідок, дороги стали грунтовими та практично непроїзними для легкового автотранспорту. До сьогодні на вулицях Мазепи, Грушевського, Чорновола та Соборна місцеві мешканці не можуть нормально пересуватися легковим автотранспортом", — йдеться з запиті.

Дерев'янко також підкреслює, що у незадовільному стані знаходяться не лише дороги, які перебувають у власності територіальної громади, а й автошляхи державного і обласного значення, які проходять через місто Надвірна. Так, в критичному стані знаходиться: автомобільна дорога загальнодержавного значення Львів-Мукачево, місцева територіальна автомобільна дорога обласного значення Івано-Франківськ-Бистриця, місцева територіальна автомобільна дорога районного значення Надвірна-Пасічна.

"Надвірнянська міська рада неодноразово зверталася до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області та ДП "Івано-Франківськоблавтодор" щодо проведення капітального ремонту доріг на території міста, у тому числі, ділянки дороги Івано-Франківськ-Бистриця, що пролягає через вулицю Кармелюка. Однак окрім підсипки окремих непроїзних ділянок крупно-габаритним щебенем, ніякі інші роботи не проводилися", — зазначає депутат.

Аналогічно виглядає ситуація із станом доріг і в Надвірнянському районі Івано-Франківської області — ремонту вимагають дороги в селах Пнів, Пасічна, Чорні Ослави, Гаврилівка, Ланчин, Середній майдан, у селищах Делятин та Яблунів, зазначається в запиті. 

"Влада забуває, що в даному випадку іде мова не лише про комфортне пересування автомобільним транспортом на території області, але і про безпеку для життя і здоров'я місцевих мешканців, які щодня змушені добиратися до місця роботи чи навчання по аварійно-небезпечних ділянках доріг", — наголошує Дерев'янко.

За наведеними даними депутата, у 2012 році на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування Івано-Франківської області передбачено 86,6 млн. грн., на поточний ремонт — 17,2 млн. грн., на будівництво та реконструкцію — лише 9,4 млн. грн., а на капітальний ремонт — 36,5 млн. грн. 

"Зрозуміло, що цих коштів не може вистачити на виконання всіх необхідних робіт", — підкреслює депутат. 

За його словами, ситуація досягла критичного стану, за якого у разі невиконання ремонтних робіт у найкоротші строки, громадяни готові до рішучих дій, "у тому числі до перекриття доріг". 

У запиті народний депутат просить пояснити причини неналежного фінансування у 2013 році та невиконання необхідних ремонтних робіт на автомобільних дорогах Івано-Франківської області в цілому та в Надвірнянському районі і місті Надвірна зокрема.

Крім цього, Дерев'янко закликає представників влади вжити негайних заходів щодо проведення ремонту автомобільних доріг на території Івано-Франківської області. Також в запиті підкреслюється, що необхідно передбачити у 2014 році фінансування на капітальний та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в Івано-Франківській області "в обсязі, що є необхідним та достатнім для їх відновлення".

 

Леся, 25.09.2013 16:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини